14 ago 2023, 11:58

Непредвиден сонет 

  Poesía » Formas graves
443 6 1

НЕПРЕДВИДЕН СОНЕТ

 

Не знам кога започнах да усещам,

че нещо в тебе не е съвършено.

Навярно след последната ни среща –

когато се отдалечи от мене.

 

На първата повярвах на тревата –

брътвежа ѝ сгреших с любовен шепот.

Неверни сенки рукнаха оттатък

и здрачът сипкав ме обгърна с шепи.

 

Престорени на късно птиче ято,

цвърчаха прилепи и здрачът слезе

с луната над града – лимонов резен.

 

И сякаш трънче – сухо и ръбато,

съмнението с тембъра си дрезгав

надраска в мене пътя си болезен.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на всички, които ще прочетат и поспрат тук.
    Не съм тук за дежурни коментари или оценки.
    Бъдете.
Propuestas
: ??:??