Виждаме единствено това, което пожелаем.
Слепи за другото, някак си нехаем…?
Чувстваме там, където някога е имало,
а не искаме да си признаем, че всъщност „някога“ е минало…
Затваряме очите си за всичко околно,
да ги отворим и да го погледнем, сякаш ни се струва „долно“.
И май самички се погубваме…
Неусетно в нашия свят на мечти се изгубваме…
Замисляме се все по-рядко за онзи отсреща,
дали това не е съдбовна среща?!
Дали съм аз, дали си ти, дали е някой друг…
Не знам, но искам точно ти да си до мене, тук…
Но аз мълча... поглеждам те в очите и не казвам нито дума,
сякаш мислите се изтриха като молив със гума…
Нито дума не излиза от устата ми,
а мисълта за теб е навсякъде в главата ми…
Сега си там и аз зная, че за тебе мога само да мечтая,
ти си с него, аз съм сам, докога ще е така – не знам…
Но нищо, аз пак ще замълча и пред тебе ще застана,
ще те погледна във очите и ще помечтая там да си остана…
© Венцислав Георгиев Todos los derechos reservados