7 ago 2010, 21:47

Несамодива (по Еньовден) 

  Poesía
954 0 1

Не вярвайте на думи хорски,
не вярвайте и на предания...
Не ще има самодиви морски,
не идват с вълни послания.

Опашките не сте съзрели,
от устните звук не извира.
От водорасли не са изплели
отровни мрежи (да се умира).

По следи мокри не четете
при отлив ли са преродени.
Приливно е  („не” махнете)
преди изгрев... Следи солени.

Отплуващи морски сирени,
обливан бряг, вълна игрива...
Отиват си, от лъчи спасени,
от тях една аз (не само дива).

24.06.2010 г

http://www.vbox7.com/play:9d10edd7


 

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??