3 may 2007, 15:04

Несебърска есен ІІ 

  Poesía
450 0 8
Тук лятото отдавна си отиде,
напусна то инкогнито града
и в мрежите рибарски се  заплете,
невидима и тъжна, есента.
Отнякъде довя "Моряка" тайно
по улиците есенна мъгла
и тъй събуди се внезапно,
завит в пелените й града.
И гларусите, тъжни и сломени,
заплакаха за своята съдба,
след толкоз много срещи и раздели,
самотни пак остават край брега.
А всичко тук напомня с нещо
усмивката на минали лета
и може би затуй  е тъй зловещо
да срещнеш тук отново есента.

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??