24 jul 2008, 17:25

Невидимите нишки 

  Poesía » De amor
675 0 18
Невидимите нишки ме заплитат
в кълбо от светещи искрици,
светулчени в дъга премигват
трептения по пърхащи ресници.
Не мога да заспя, сънувам будна.
И устните ти още ме изгарят.
Страстта прекипнала е луда
и звездните сияния ме мамят.
Луната уловила в мрежа арфи
със приказни мечти да и посвирят,
с Орфеевите звуци ме примамва,
а да си тръгна, просто нямам сила.
И ето ме, до теб, отново същата...
шептя, а  ми се иска да крещя.
Екстазът ме превръща във безплътна,
но всъщност истинска, обичаща жена.
Луната се усмихва и притихва
по гребена на светеща вълна.
С невидимите нишки ме заплита
във огнения кръг на любовта.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??