21 ene 2009, 10:56

Ницше и поета 

  Poesía » Filosófica
625 0 2

Поемеш ли по пътя морен,
готов си да пилееш сълзи,
да губиш и печелиш бързо,
да си небрежен и доволен.

Да литнеш във небето пъстро,
да се усмихваш тъй чевръсто,
че да се сопнеш сам във свойта поза,
поезията да е проза,
да си спокоен в радости и сълзи,
да излекуваш болки бързи,
да си приятен и потаен
и да си весел в смях безкраен.

Накрая може да политнеш,
над пропастта с криле да литнеш,
да се разсмееш над живота,
да паднеш в своята голгота
и да излезеш като лъв -
смирен и силен, горд и пръв.

© Нико Ников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??