24 mar 2020, 15:40

Ниша за кома 

  Poesía » Filosófica, Verso libre
816 0 1

Бездушни образи се преплитат

като спирали във заразена вода.
Гъста мъгла - тътен на сподавена слепота. 
Силуети на човекоподобни, лишени от тишина. 
Вървят по ред, но в тотална безредица. 
Безхаберието е тяхната висша сила.

 

Лист от обида.
Страници напоени с желаната

по каталог отрова. 
Книга с имена, дати, егн-та, номера

и някакви други абсурдни неща.
Лента с чакащи.
Попълват се бройките.

Заемат се стаите.
Всеки стои на страна - 
стена до стена.
Цената е уговорена.

Предварително платена.
От скъпата да е, искат.
Щрак и готово. 


Уловката:

вдишва се само кислорода от студената машина. 
Никакви странични ефекти.

Безболезнена, ако попиташ. 
Лепенка на безмълвните устни.
Душите ви едва ли ще се почувстват гузни.

 

За всеки има по една уредена ниша - 
за сън, за послушание, за война.
За всеки има по една запазена клетка -

в скъпа или в обикновена опаковка, все тая. 
Във всякакви цветове, 
форми и размери.
С отстъпки или без.
Както и да го гледаш - все е кафез.

Всеки сам си връзва въжето на края.

Упойката добре телата може да омая.

Виждащи слепци пред орда от помазани стрелци.

 

Звук на изкашляна кръв по пода. 
Поглед на полу-мъртвец,

затворен в изящният му скапан дворец.
Парадоксална илюзия преградена

от тънък слой скрежец.
Кома да искаш, ще ти се даде, 
само им кажи кога и къде.

© Нина Чалъкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??