Ноември има сивите очи
на облаци студени и намръщени.
Той винаги е тих и мълчалив,
а вечер спи в долапите на къщите.
Ноември е най-малкото дете
на Есента. Болнав е и зиморничав.
Мъглата ръкавици му плете,
издирва му за щастие разковниче.
Печален е и недолюбен май,
Септември и Октомври са любимите
на хората. А той предрича край
на листопада и посреща зимата.
Ноември е по своему красив
с дъха на липов чай и сладки кестени.
Той всъщност е последният курсив
на приказката, пасторално есенна.
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados