9 nov 2013, 21:49

Ноемврийска нощ 

  Poesía » Del paisaje
507 0 1

С треперещи ръце от нощен хлад

цигарата лютива  паля

и погледът, преследващ сивкаво петно от дим

лениво към небето се отправя...

 

А там съзвездията тайнствено искрят

нехаейки за нощната умора...

Индигово небе - един безкраен свят!

Пазителят на тайните от нас - незнайни хора.

 

Дори и вятърът не смее да фучи,

когато силата небесна тъй напира -

ти погледни! - Как Мечката голямата блести!!!

И в Малкото мече от разстояние  се взира.

 

Не различавам кой е Орион, а кой е Стрелец, 

не съм моряк, не съм и  звездоброец.

Везни съм, а не съм Телец.

Аз само гледам през големия прозорец.

 

Но красотата на небесния им танц

е толкова красива и могъща!

Щастлива съм, че те ни дават шанс

поне в душата и очите си да ги прегръщам...

 

 

 

 

 

 

 

© Марина Късметлийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??