24 jul 2017, 20:33

Нощ 

  Poesía
1073 5 12

Един е Слънчо -

гали, топли, радва.

Щом залезе идва Сънчо. 

Милион деца в пазвата си грабва 

и ги приспива с майчина обич голяма. 

 

Остават десетина облака в небето. 

Играят с немирния вятър,

който им духа в лицето

и ги вози безплатно. Голям е театър! 

 

 

Пет звездички 

мигат с очички. 

Сякаш жумят и се крият от всички. 

 

Такава е нощта -

красива, тъмна, нежна. 

Нека хиляди слънца копнежни 

в съня изгреят и се сбъднат! 

© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

"Математическа поезия" »

4 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??