24.07.2017 г., 20:33 ч.

Нощ 

  Поезия
1078 5 12

Един е Слънчо -

гали, топли, радва.

Щом залезе идва Сънчо. 

Милион деца в пазвата си грабва 

и ги приспива с майчина обич голяма. 

 

Остават десетина облака в небето. 

Играят с немирния вятър,

който им духа в лицето

и ги вози безплатно. Голям е театър! 

 

 

Пет звездички 

мигат с очички. 

Сякаш жумят и се крият от всички. 

 

Такава е нощта -

красива, тъмна, нежна. 

Нека хиляди слънца копнежни 

в съня изгреят и се сбъднат! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Математическа поезия" »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??