15 jul 2006, 10:48

Нощни ескизи 

  Poesía
733 0 4
Крещи със болка
тъмнината
на отминаващото
денонощие.
Отварям прашния
прозорец,
да срещна
утрото пленително.
Задухата
от изминалия
мрачен ден
на грях и пошлост
изскочи,
впрегна вятъра
и стреля
по луната лекомислено.
А тя погледна,
безразлично-пребледняла,
бавно някак си
се скри зад парапета.
Звезди зашепнаха
отминали поверия
с умора.
Проби в тъмата
източно послание...

Надеждата
покани ме на двора,
където чакаше
забравеното "вчера".

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??