8 mar 2022, 19:23

Някога 

  Poesía » Civil
183 1 0

Някога


… ще свърши. Ще настъпи тишина.
Ще утихне вятърът в полята.
Ще пеят птички в гъстата гора.
Забравяйки за ужаса, войната…

Реката също тихо ще шепти
във камъните заклинания.
Весело, глас детски ще звъни
в свят нов. Без никакво страдание.

Без да познава грях и без вина.
Без да се крие , без да отбранява
дом, град, страна и родната земя…
Свят, единствено любов раздаващ.

Ангели ще бдят над този свят -
мъж, брат, баща и някой друг роднина,
които плащат днес със своите тела,
за да го има този свят. Децата да ги има…

Някога
…ще свърши, но сега
война е. И човечността умира.

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??