От бурите събирам ветрове,
затварям ги в прозрачни стъкленици,
по тях рисувам нежни цветове -
рисувам още, полетът на птица!
Във мислите си тайно изградих
едно прозорче с бляскави зеници,
така, от пролетта си съхраних
и с розови цветчета го обсипах!
На утрото все търся тишината,
примесвам я със вчерашни сълзи
а после, ги разпръсквам по земята -
поемам пак след своите мечти!
© Руми Todos los derechos reservados