Питай първо: Какво значи обич?
И дали свобода се дарява?
Кой кого „от любов“ е заробил,
как на сянка зърно не узрява...
После питай: Какво е причина?
Щом лети пеперуда към пламък,
виж нагоре в небесното синьо,
дните гаснат, духът ти е замък!
Корен имам! И винаги връща!
Щом забит е в сърцето на камък.
Кръстопът на завой му е къща,
под звездите на покрива, храм е!
Давам път!... Само толкова нося.
От перата – стрели да направиш!
Не съдбата е гола и боса,
ако с обич простиш и оставиш...
Бях причина, сега съм посредник.
И не питай – вземи бумеранга!
За лъка е стрелата наследник –
без крилото превръща се в пра́нгa!
© Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: