9 sept 2012, 11:55

Обичам те, която и да си! 

  Poesía » De amor
811 0 5

Обичам те, която и да си!


Септември започна… и както винаги е топъл!
Вярно - лятото знойно, тежко и горещо бе… 
Отгде ли мисълта довя ми този носталгичен вопъл…
Може би емоции… Е! Като на всяко море.

Пристъпвам унило по залез край брега 
и тъга в главата ми все се върти ли, въртиии…
Отпъждам я нервно, махвайки с ръка.
… поглеждам! А до мен бездомно куче върви. 

Няма по плажа ни млади, ни стари, ни туристи.
Няма кокал, подхвърлен до моста въжен.
И двамата с псето го даваме уж оптимисти 
нооо… кой от кой сме май от тъжен по-тъжен.

Камък на брега стои особен - четвъртит.
Със подписи безброй от всичките страни.
Странен - и сякаш с любов навътре пропит…
напомня ми, защо ли, за слънчевите дни.

Я! Нещо върху него нервно шуморли
Виж ти! Лист хартиен - затиснат с раковина…
Фрр - Фрр… от вятъра морски трепти ли, трепти. 
Ха! Писано има… Да! На другата му половина.

Мдаа… Вече го чета. Такааа… Опит за стих. 
Има идея във него, но пък няма и цял ред…
Сякаш обаче копнеж се усеща - нежен и тих.
Хмм! Топло звучи… И то само в думи пет!?

Иии… аз реших да отвърна с нещо като куплет.
Но написах само: „Обичам те, която и да си”
Еее! Съюзът е един в повече! Но думите са пет.
И е кратко! Но от мъка все някой може да спаси! 

Листа върнах на камъка - под раковината обратно.
Знам ли? Може пък да поиска и да ми отговори.
Ако на моето: ”Обичам те!” - ДВАМА е общото му кратно,
да ми пише точно Тя - и възможно даже ми се стори. 

Rygit  

 


© Ригит Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Честит празник на поезията Ригит!
    Никак не разбирам от стихове. Много математика там бе. А лелка иска с развети коси да бяга по плажа, не стъпки да брои.
    Копнежно, та чак наболява!
  • Възможно?
    Щом е в теб - тогава е реално
    освен това описано е пунктуално...
  • !
  • Поздравления.Много простичко и много чувствено.Рисувай с думи все така.
  • Прочетох с удоволствие. Хубаво е. С поздрав,Ригит!
Propuestas
: ??:??