11 oct 2008, 0:16  

Очакване 

  Poesía
883 0 22

В годините ще търся корени,
които да засмучат с жилки
от жаждата ми силни сокове
и да се вкоренят във мен самата.

В годините ще търся истини,
които светят като мълнии,
но в чистата им ярост на светкавици
ще бъдат дните ми по-истински.

В годините ще чакам късни птици,
загребали с криле дъха ми.
Ту на високо ще ме вдигат,
                                 ту на ниско -
но с тях и аз ще бъда птица.

 

Весела ЙОСИФОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??