В годините ще търся корени,
които да засмучат с жилки
от жаждата ми силни сокове
и да се вкоренят във мен самата.
В годините ще търся истини,
които светят като мълнии,
но в чистата им ярост на светкавици
ще бъдат дните ми по-истински.
В годините ще чакам късни птици,
загребали с криле дъха ми.
Ту на високо ще ме вдигат,
ту на ниско -
но с тях и аз ще бъда птица.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени
С много любов
към творчеството и талантът ти !