22 mar 2019, 8:43

Очакване 

  Poesía
451 6 8

 

В 12 без две тази нощ ще я чакам.
Ще слезе тя млада и свежа от влака.
Със рокля на весели слънчеви капки.
С два куфара пълни с ветрѝла и шапки.
Очите ѝ сини са два водопада.
По нея въздишах и тихичко страдах.
На ромол на ручей смехът ѝ прилича
и който я види, докрай я обича.
С походка тъй лека на истинска фея...
Ах, колко мъже са се влюбвали в нея!
Но тя мен хареса и мен предпочете.
Нощес ще я чакам на гарата с цвете.
Където е тя, по-красив е вагонът.
Под нейните стъпки запява перонът.
Не чухте ли? Идва! Така несравнима...
тя, вечната Пролет, е моя любима!

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??