18 dic 2006, 21:22

Очи на мечтател 

  Poesía
619 0 5
След болката и тъгата
идва радостта -
очите на мечтателя се
избистрят от свежестта.
Върти се в кръг и
поема красотата като
чудо неземно.
Усмихнат върви,
а хората го гледат
сякаш е луд.
Чудак е - да - и
очите му щастливи
доказват го във всеки час.
Погледнете, намерете
очите на мечтател -
потопете се в тях
и ще разберете
тайната им златна:

"Обичам аз морето и
планината, гората и
полето, децата и
животните, защото те
са чисти и истински.
Оценявам слънчевия
ден и затова му се
усмихвам. Тъжа заедно
с мрачното небе, защото
е мой приятел. Помагам
на самотните лица,
защото имат нужда от
надежда. Галя кучетата
единаци, защото и те се
нуждаят от обич. След
истинската болка идва
истинската радост ... и
това е живота, без
значение дали ни харесва
или не. Просто трябва да
го видим през очите на
мечтател, за да разберем
стойностната му красота!"

© София Русева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • добре...ама исках да е стихче;( Благодаря ви все пак, че ми го казахте. И много се радвам, че ви е харесало. Аз също се надявам повече хора да се припознаят
  • Като есе ми звучи, Софи. Иначе ми допадна смисъла.
    Поне на мен.
  • Хубави очи!!!
    Поздрави
  • Прекрасно е, свежо, усмихнато, щастливо, може би влюбено даже...в мечтите...Само не мисля, че е стих...Въпреки това ми харесва!

  • Поздравче!

    п.п. дано повече хора се припознаят...
    п.п.п. можеш да преместиш първото "се" след "избистрят".
Propuestas
: ??:??