15 nov 2021, 13:18  

Огнище за щурчета 

  Poesía » Filosófica
321 4 9

Изпълват ме съмнения и неми
пред мене кръстопътища се сплитат,
размирно време, с огнени копита,
съня ми съумява да отнеме.

 

И скъсано от бурите чергило,
плющи подвластно пак на урагани,
един до мен не спря, за да остане,
озъбен ден... А уж усмихнат мило.

 

И стъпките ми приковава болка,
по сипеи душата ми се свлича,
последен стих, усмивка на момиче
младежка дързост. Ще платя, но колко?

 

Нима е важно? Нека нямам нищо!
Светът ми жив е, храм неръкотворен,
сама дърво изтръгнато от корен,
за сто щурчета паля пак огнище.

 

И нека зимата да дойде рано,
мъглата, като плач да се процежда,
аз нося въглен жив – една надежда
и лято, на щурчета обещано.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??