31 oct 2023, 11:41

Октомври 

  Poesía
479 0 0

Октомври

 

Обичам когато листата зелени превръщат се в жълти и в охри, в червени. По-топло ми става, по-меко, по-леко.

 

Дори и в града усещат се кротост и тихо доволство от прибраната вече последна реколта. И тази година, каквото можа, земята отнесе, земята роди.
Тук орех,
там кестен,
по клоните още виси.

 

Умират листата.

 

Едно
по едно
започват да падат,
и в някакъв слънчев отрязък от време, безгрижен се чувствам, без бреме, в окото на вихър невидим подготвящ земята за голите дни. Без шарени сенки поне до април, под меката шума, сред сняг и мъгли, идната свежест сън ще заспи.

 

Но днес,
все още по клоните
зеленеят се листи.
Тук орех, там кестен.

 

По къси ръкави, в топлата вечер
си тръгва октомври.

 

Оранжев оркестър.
Лилави акорди.

 

© Иван Бърдаров 2023. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??