26 sept 2022, 16:39

Октомврийско сладко 

  Poesía » Del paisaje, Otra
254 5 9

Дюлята от злато натежа,
дрипаво небе я закачули
и октомври шарена лъжа
вън вари – уж сладко е от дюли.

И сълзят стрехите от дъжда.
Не оплакват лятото, едва ли,
дълго слънчев лъч над тях мъждя̀,
за дъга небето дълго жали.

Астрите с подгизнали души,
шаренеят слънце да ги види.
Вятърът студен не ги теши,
сякаш всяка ласка му се свиди.

С шарени, изменчиви очи
слива се с измокрените клони.
Октомврийско сладко ми горчи,
а септември лятото догони.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??