11 abr 2023, 23:00

Омагьосаната 

  Poesía » Odas y poemas, Otra
233 2 7

 

Изплакала съм, после съм заспала

и спала съм до три дни и три нощи.

Навън бушувала е страшна хала,

а майка ми била е тръпна още.

Жигосала ме халата проклета,

оставила на тялото ми белег.

Храна ми бяха хорските несрети,

а аз се кипрех в дрехите си бели.

Преди да си отиде майка каза,

че в мен тече кръвта на зла магия –

в сърцата мъжки да садя зараза

и влюбят ли се в мен, да ги затрие.

Веднъж в годината ме посещава

магьосница от харпия по-бясна.

ергенска кожа нося й да щави,

че иначе за мен ще е опасно.

Тя сделка е подписала с живота

за да печели време на земята,

а нейното оръжие е злото,

за нея няма друго нищо свято.

По пълнолуние ще я посрещна,

но днес не й потърсих нова кожа.

Навсякъде запалила съм свещи,

душата си на покер ще заложа.

Не искам до смъртта си да й служа,

че скъпа ми излиза тази сила.

Отвън на прага сложих черна ружа,

а вътре люспа от змия съм скрила.

Когато разбере, че съм виновна,

ще стъпи върху цветето да влезне,

но стигне ли до люспата отровна,

ще се превърне в дим и ще изчезне.

Не подозирах колко съм наивна,

повярвах, че със злото ще се справя,

но връзката била е неразривна,

със сто вериги ме завърза здраво.

Отрових я и себе си пожертвах,

изчезна тя и аз изчезнах също.

Сега съм нито жива, нито мъртва –

мъгла, която нощем се завръща.

Понякога се рея като сянка,

в дъждовни капки спомените крия,

на пътища безлюдни съм стопанка.

Доброто е най-силната магия!

 

11.04.23

Нина Сариева

 

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Мини, имай хубав ден!
  • Хареса ми, хубава поучителна поема! Браво Нина!
  • Скити, радвам се, че си тук, благодаря ти!
  • Приказно! Финала ме грабна - "Доброто е най-силната магия!"
    Няколко думи, а в тях се крие истината! Много ми хареса, Нинка!
  • Благодаря, Мари! Харесвам приказките, от време на време пиша и такива неща.
    Валя, благодаря ти за прочита и коментара!
  • Доброто е най-силната магия!
  • Много ми хареса поемата ти, Нинка!👍 Звучи ката прежиеана от теб приказка. Прегръщам те топло!❤️
Propuestas
: ??:??