23 nov 2011, 14:46

Омразата 

  Poesía » Filosófica
465 0 0

Омразата

 

Омразата навсякъде изниква

като тръни, заглушаващи цветята.

Болката се ражда и не пита

в сърцето ще избяга ли ината.

 

Тръните те смачкват и ограбват.

Ръцете във юмрук ще съберат.

Погледът ти търси грешки малки

цветето в мига да провалят.

 

Пред омразата и думите са слаби,

изтичат без промяна в пропастта.

Остава само пламъкът да прави

от приятелството - грешките в света.

 

Болката не спира във душата,

на всеки трън е корен завистта.

На приятелството песен е изпята,

а от чувствата остана пепелта.

 

04.06. 2008 г.

© Галена Върбева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??