10 oct 2008, 8:54

Омръзна ми от тихи сбогувания 

  Poesía » Versos blancos
1193 0 18

Омръзна ми от

тихи сбогувания

 

Тази нощ съм твърде

пияна,

за да усетя горчилката

и вкуса

на сълзите.

Омръзна ми от

тихи сбогувания.

Нà ти сърцето ми!

Изтръгнù го!

Убий ме!

...

Тази нощ ще пия

за двама.

До разцъфнало в пепеляво

разсъмване.

Чаши ще чупя –

за сватби скрити.

С твоя поглед ще отрежа

косите си...

...

Тази нощ искам мен

да ме няма...

Да се стопя във

Нищото.

И да изчезна.

На безценица ти продавам

душата си.

Не ми връщай ресто –

не искам парите ти!

...

Тази нощ не е като

всяка предишна.

Вдигам наздравици –

но до дъно.

Заповядай, любими –

отрова налей си!

Тръгвай после,

щом искаш.

Недопитото е платено.

...

© Елмира Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??