Омръзна ми от
тихи сбогувания
Тази нощ съм твърде
пияна,
за да усетя горчилката
и вкуса
на сълзите.
Омръзна ми от
тихи сбогувания.
Нà ти сърцето ми!
Изтръгнù го!
Убий ме!
...
Тази нощ ще пия
за двама.
До разцъфнало в пепеляво
разсъмване.
Чаши ще чупя –
за сватби скрити.
С твоя поглед ще отрежа
косите си...
...
Тази нощ искам мен
да ме няма...
Да се стопя във
Нищото.
И да изчезна.
На безценица ти продавам
душата си.
Не ми връщай ресто –
не искам парите ти!
...
Тази нощ не е като
всяка предишна.
Вдигам наздравици –
но до дъно.
Заповядай, любими –
отрова налей си!
Тръгвай после,
щом искаш.
Недопитото е платено.
...
© Елмира Митева Всички права запазени