22 sept 2010, 19:52  

Омъжена за самотата 

  Poesía » De amor
926 1 8

Омъжена за самотата

Не ден, а нощ ще бъде,

но нощ без капка светлина.

Във черна рокля се омъжвам,

а съпругът ми се казва САМОТА.


Това ще бъде нощ незабравима,

а кумовете се наричат СКРЪБ и ПЛАЧ.

Ще е студено като посред зима,

ще ни венчае чакащия здрач.


И вместо пръстен, на ръката ти лъжа ще сложа,

а ти на моята измама зла.

Дали обичаш ме, не се тревожа

и казвам ти фалшиво ДА.


Отпивам от шампанското пенливо,

а то е сладко като чаша мед.

Отвсякъде започват да крещят ГОРЧИВО

и на целувката фалшива идва ред.


Букета си от сълзи хвърлям,

попада в алчните ръце на завистта,

а тя поглежда ме и нагло ми подхвърля -

“Забрави за любовта, вече си омъжена жена!”



© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??