Силна кръв -
мелнишко вино,
древен е гласът ти.
През вековете
е пренесъл непокорство.
Силна кръв -
за миг не ме оставяш
в хладна пресметливост.
Не позволяваш
изящен и коварен ход,
изтънчено лукавство.
Слабост или сила
носи тоя огън?
Знам... едно от двете...
и опиянение.
© Наташа Биразова Todos los derechos reservados