Още, още
Искам погледа ти впит във мен - събличащ,
кроткия ти, буен нрав - обичащ,
звуците на тембъра ти - галещи,
дланите ти на ръцете - парещи,
грубите ти, нежни пръсти - пипащи,
кафеникавите ти очи - питащи.
Целия те искам, целия - тялото,
влязло надълбоко в мене - цялото,
нежната ти душа искам - детската,
кавалерските ти маниери - светските,
бясната ти дива ревност - грубата,
устремена към съдбата ми - лудата,
раменете, надвесени над мен - пищните,
пазещи ме от благодетели - хищните,
закрилящи ме във времето - бъдното,
до момента, в който премина в отвъдното!
Искам в ръцете ти да умра - топлите,
запушващи устните ми от воплите,
обгърнали ме здраво като окови
и всичко да се повтаря отново...
Защото знам - за дните ни и нощите
в теб има нежност още, още.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados