От една порода хубавци
сбрали се, с лопата да ги ринеш,
търсят повод, че не им се спи
и в гуляй нощта им ще премине.
Тост след тост, безкрай наздравици,
прòмили кръвта им нажежават
и събуждат разни навици,
дето трезви си ги забраняват.
Изцъклени в пространствения хаос,
вече в космоса се реят -
Някой като Батман, други - Мики Маус,
герои велики в тях живеят.
Заиграват сцени непознати,
водката сценария написа,
с много екшън и без автомати,
масите обърнаха на триста.
Счупиха се чаши и чинии,
паднаха картини от стената
и пронизващ вик "Кои сме ние?!"
"Най-добрите!" - връщаше тълпата.
Чудеса. Направо да не вярваш.
Че веднъж човек живее, казват,
а главата, щом остава здрава,
кой каквото ще да си приказва.
p.s. на Бургаските купонджии
© Даниел Стоянов Todos los derechos reservados