13 jun 2018, 7:20

От изгрев до здрач 

  Poesía » De amor
785 1 3

 

По изгрев любовта ми беше трепет –

вълнение, родило се в мига,

когато слънчев лъч едва прошепнал

„Обичам те…” на ледена вълна.

 

По пладне любовта ми беше огън,

удавил в пламък бурното море.

Бе щастие. Бе болка. И тревога

в препускащо до пръсване сърце.

 

По залез любовта ми…Тя е кротка.

Тих пристан за разветите платна

на лутала се дълго бяла лодка,

очакваща нощта си на брега.

© Деница Ангелова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  1425 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??