На себе си ще бъда аз учител –
така ще стана своя ученик.
На собствени терзания – лечител,
на греховете свои – мъченик.
От мъката ще сътворя надежда,
от завистта ще изкова любов.
С омразата директно ще се срещна,
ще я убия, раждайки добро.
От алчността ще вая съпричастност,
от болката усмивки ще създам.
Тъгата ще я трансформирам в радост
и тъй ще себепреоткрия – сам!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados