ОТКРАДНАТА ЛУНА
Росица Чакърова
Кой отвързал е бесни коне
и нарекъл е пътя съдбовен?
Колко страшна е думата "не" -
много малка, но много виновна...
Да - виновна ! За всичкия студ,
за голямата болка отляво...
Само вятърът още е луд,
щом за топлото спомен навява.
Ех... Подмина и духна далече...
Край дърветата как профуча!
А светът за секунди се свлече
и изчезна... Мигът замълча,
онемял в изненада и страх
и небето заплака без звук,
разпиля се сънят ми на прах,
сякаш мен ме е нямало тук...
Не! Очите все още не вярват,
че от вятър не могат да спят.
Чух, че някой луната откраднал...
Как звездите сега да блестят...?
Лондон, 26/01/2018 '
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados