Открадната мечта
Очите ти сънувах,
различни, но красиви,
беше кратка радост,
събудих се през нощта.
На сутринта объркан,
досетих се за съня.
Осъзнах се, но бе късно,
мечтата ми я нямаше.
В съня си със смирена воля,
от суета, може би и страст,
размених мечтата си
... за очите ти.
© Хабил Аксеров Todos los derechos reservados