29 ago 2024, 15:14

Отлитане 

  Poesía » De amor
100 3 7

Когато есенните разтревожени ята

на буква "Л" поемат след южняка,

щом покрай нивите без слънчогледи и жита

парливо задимят пак стърнищата...

 

Когато се опразни плажът бял

и стъпките на чайките се преброяват,

когато хванеш лъч позакъснял

и си го скъташ, с него да се сгряваш...

 

Когато лятото прибира свойта страст

във чекмеджето със оръфаните бански,

когато чуеш дрезгавия глас

на спомена, препил с шампанско...

 

Във този септемврийски или октомврийски ден,

под облачните сенки ме поискай!

Годините минават- тръгвай с мен!

С крило до моето като орисан... 

© Магдалена Филипова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  176 

La obra participa en el concurso:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??