30 ago 2018, 1:23

Отваряне на портите на храма 

  Poesía » Filosófica
632 8 13

Аз имам къща, но домът
е нещо много по-различно –
пред портата да спира път,
среднощ да приютиш звездите.

 

Щурче пред прага ти да спи
и мащерка да го покрива,
напролет тихите липи
с пчели и цвят да се наливат.

 

Скиталец – спре ли – непознат,
да го поканиш да вечеря,
да има хляб и светлина,
обител топла да намери.

 

Тогава къщата е храм,
душата – тайнство пред олтара.
И Господ не осъмва сам.
И никой храма не затваря.

 

29 август 2018, София, В.Й.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??