16 mar 2016, 23:36

Овчарски неволи 

  Poesía » De humor
335 0 1

"В този стих има хумор, много местен диалект и пошлост, но смятам, че ще бъда правилно разбран. Приятен прочит на стиха."

 

 

Птруше, птруше...,

яла тука, ма овца проклета.

Глей га, глей га!

Де въриш ма ей, Овцо проста.

Ах курбан, курбан ша станеш

стига мош се фанеш.

Глей га, глей га малий опиянчена

е здраво...

Птруше ,птруше...Виш ма!

Коча ти е тука.

Глей га, глей га А А А мамицата

и проклета. Пощръкляла е горката.

Вино пила от софрата, блъска се

търкаля по земята.

Ах, ах труден неска ша е моя ден.

Птруше, птруше легни ма, заспи...

И аз да си почина чуеш ли!

Виш га, виш га ръгна са в калтъ

и са протегна.

Пияница проклета недна.

 

 

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • От СранджаСакарският регион смесица от местен фолклор и бежанци от турското робство!Много приятен за слушане и ражда много усмивки!
Propuestas
: ??:??