За тебе писах заклинания,
измислих нови ритуали,
заключвах те в истерични желания,
олтари в скали бях си издълбала.
Положих те, над всички абдикирали,
и дадох ти скиптър и трон,
съдбата пренаписах, и презирани
новелите за други забравих на нечий чужд балкон.
И сътворих ни кралство непонятно,
и станах от самодива - храм.
И от свилена станах златна,
и в теб приших се, да не се усетиш и за секунда сам.
Пази онези нишки пожълтели,
друго не бих съшила с твоя конец,
а руините на храма ни - бръшляни и плевели,
с цветя от олтарите ни ще са покрити вечно.
А мене... Мене ще ме няма.
Когато се спирам някъде грея в заря.
Но никъде не оставам.
Помни ме приказна. А аз ще търся да озаря друга земя.
07.03.2011г.
гр. Сопот
© Събина Брайчева Todos los derechos reservados