Да ви разкажа ли какво съм?
Мечта, постигната на косъм.
Зимна жега. Снежно лято...
Море, в бутилчица излято...
Дъга в черно-бяла краска...
Глухоням, високо кряскащ...
Небесножълта пеперуда...
Уравновесено-чисто луда...
Мнително-безверен оптимист...
Доверчиво вярващ песимист...
Сърце-листо, от вятър разлюляно.
Прекрасен залез, сутрин рано...
Изгрев – звезден, в полумрака...
Милувка от бодлива драка...
Безизразно пропукана надежда.
Слепецът, пъзели подреждащ.
Безкраен кръговрат от подреденост,
обърканост, смирена леност...
Прашеца цветен... от комина.
Листенце от петлистна детелина.
Да ви разкажа ли какво бях?
Отронена сълза, през смях!
© Мария Божкова Todos los derechos reservados