12 ene 2024, 6:43

Паралелни вселени 

  Poesía
64 0 0

Бездуховни в земната плътност,

забравили основното си сетиво...

криволичим към своята същност

отново с въпросът:"Що е любов?"

 

И не е чудно, че в сенки кръжим...

битувайки в телата си тленни.

Търсим себе си, молитви мълвим,

бродейки в паралелни вселени.

 

Вкопчени здраво в този живот

без видимост за своята мисия.

Водени с всеки миг към своя финал

очакваме тъй желаната истина.

 

С всяко утро откриваме новият Аз,

с всеки жест звънват душевните струни,

под гърдите  тиктака сърдечен компас

и мечтаем... и обичаме като луди.

 

Ще пропуснем с купища, може би...

приключения, откривателства и пейзажи,

но дълбоко ще имаме в себе си, онзи любим,

миг вълшебен, който от всичко ни пази.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??