ПЕТОЛИННО
По косите на топлата вечер
звезден сок петолинно се стича.
Във тревите стогласи щурчета
нови стихове песенно сричат.
А на млечния път прожектира
преживяната обич дъха си.
Примавистен, сънят редактира
цветовете в сърдечни откоси.
2007
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados