21 jun 2010, 12:47

Писта без пристигане 

  Poesía » Otra
681 1 3

Моторите настръхнаха от жажда

по жълтата пустиня на игликите.

Насочени напред, като приклади,

сънуват, че не стрелят, а политат.

 

Напира рев от прашните им устни,

нахранени с потта на търпеливия.

А писта без пристигане е пуста,

вклинена като грешно петолиние.

 

Въздишките ù може би са мъртви,

защото няма огън в дробовете си.

Без огън даже ауспухът не хърка

и устремът на гумите е пепел,

 

и пътят е разбит на всекидневие...

Грабливите минути носят залез.

Без изгревите утрото е кремък –

крайъгълен и твърд като желязо.

 

За пробега в моторите съм сляпа,

но пак ще паля огъня по пистите.

Поне като пожар ме разпознавай!

Искриците от вятъра ти дишат...

 

© Ружа Матеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??