5 abr 2009, 20:25

Платоничната любов 

  Poesía » Versos blancos
1707 1 8

                                                    На всички сродни души, които срещаме по пътя си.

                                                    На всички, които обичаме и не можем да имаме.

                                                    Но духовните връзки с които, понякога ни дават

                                                    много повече, отколкото физическите - с други...

 

 

Хората, които са в сърцето ти -

напиши за тях най-красивите стихове!

Обичай ги с най-нежното чувство,

докато още са тук, докато не са си отишли!

 

Съхрани погледите им в себе си,

топлите им усмивки; техните образи

 и мястото си в душите им,

което сама си извоювала!

 

Извай от глина чувствата си към тях,

или ги нарисувай! Кажи им

най-милите думи! Изпей им

най-тъжните песни!

 

Накарай ги да почувстват

неповторимото ти присъствие

до себе си!...

И не искай повече нищо!...                                          1998 г.

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Елена!
  • Тук преди време се коментираше има ли и възможна ли е безусловната любов...
    Радвам се, че прочетох този стих!
    Радина вече го е написала - "Абсолютната истината, в която се крие най-красивата и чиста любов!!! Прекрасно!!"

    ДА, ПРЕКРАСНО Е!!!
  • Посветено е на всички хора, чувствата ми към които са ме стимулирали и мотивирали да постигна нещо, окрилявали са ме, давали са ми надежда и сила!...
  • !!!
  • Абсолютната истината, в която се крие най-красивата и чиста любов!!! Прекрасно!!
  • Благодаря за коментарите!
  • Красиво! Поздрави!
  • Радвам се, че поспрях Тук!
Propuestas
: ??:??