Мечтите идват по лунната пътека
и влизат през отворената врата на сънищата...
Насред песента на щурците
и блясъка на светулките
Аз и Ти седим в топлото ядро на мрака
и си подаряваме падащи звезди.
Небето ни чака -
тази нощ посреща гости без покриви.
Купчини прясно сено,
като сламени шапки на непознати създания,
са нахвърляни по полето.
В тишината капят копнежни въздишки
за още лято.
В средата на нощта съзвездията оживяват -
остро светят очертанията им,
изкачили най-високата точка в небето.
После бавно започват да слизат надолу,
за да се окъпят в мъглата преди изгрева.
А лунната пътека отдавна е избледняла в очите ти.
Сърпът на Луната вече
коси снопове звезди
и ги мята на север в Колата.
Жътва е.
(бел.на авт.)Колата - съзведието Голямата мечка.
© Инна Todos los derechos reservados