26 jul 2024, 12:49

По пътя 44 

  Poesía
56 0 0

         П О   П Ъ Т Я   44

 

Бера спомени,горчиви и сладки

за днескашното ни специално меню

на Живота пълен с Мерзост и Щастие,

във вечното ни Причинно-Следствено Дежа вю.

 

Напъва ме плач,на смях ме избива

по тая стръмна,трънлива пътека,

водеща към нивата с крушата крива,

под която малкият син помага на мързеливия батко, нищо да прави полека.

 

Метафората ме качва на платото,

където умната,мързелива снаха

справедливо раздава нарядите

на свекърва и свекър за реда,по който да носят вода!

 

Умните Технологии в ръцете на подмолните,хитрите

разпалват и днес безсмислените войни,

с измислени поводи и скрити причини

продължаваме към Светлото Бъдеще,с кръгом напред да вървим...

 

28.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??