15 jun 2024, 2:27

По пътя 15 

  Poesía
83 0 0

    П О  П Ъ Т Я   15

 

В творбата си "2023" публикувана на осми Август

ви говорих за ледените огромни зърна

от по 40 килограма парчето,които ще падат,

но явно отново не бях напълно разбран.

 

ОТКРОВЕНИЕ НА ЙОАН глава 16 стих 21

 

21 И едър град,тежък около един талант*

падаше от небето върху човеците

и човеците похулиха Бога поради напастта на града,

защото тази напаст беше твърде голяма.

 

*Нов Завет талант - 40 кг

 

Самата топлина,когато по е голяма,

по-мощно изпарява и по бързо изнася нагоре,

на много по-голяма височина изпарената влага

и образува клетката Огромна на Ледения Прозорец.

 

Отдавна говоря,че нещата ще започнат,да се случват,

явно,че съм бил четен само от любопитство,

а светът продължава,да крачи глупаво,

но Градушките,Газта До Ламарината ще Натиснат.

 

Колко пъти предупреждавах,

че стихиите са вече на прага,

Днес Те го брутално прекрачват,

трошат колите и покривите и Нови Капани Залагат.

 

Още ли не ми вярвате?

Милост няма да има

за вашето противопоставяне

и недоверие в моята рима!

 

Много ще останат без къщи,

много пъти ще препокривате,

но пак ще се случва същото,

защото не повярвахте в алтернативата.

 

На пазара изживях сцена гротескна,

същата вечер на сън яви ми се Ванга,

отдавна решил съм на Царичина Теста,

ОБРЕЧЕНИ СМЕ,АКО НЕ МИ ПОВЯРВАТЕ!!!

 

14.06.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??