6 jun 2017, 22:38

По-щастлива 

  Poesía » Otra
476 0 2
На сватбата... бях ваяна с коприна...
Като икона – свята красота...
Със тяло и извивки на богиня...
Пред мен се кланяше дори и любовта...
Не съм богиня вече. Няма го красивото,
което спираше сърцето отведнъж.
Остана в мен единствено щастливото,
благодарение на истинския мъж.
Сега по тялото ми белези разказват
за толкова години смислен път,
които, нищо, че за някой съм наказана,
готова съм аз пак да извървя!
И по краката, по лицето, по гърдите ми
със нощен плач оставяли следи
са две деца
(три, боже дай), превърнали те дните ми
във минало със сбъднати мечти.
Не искам да съм повече красива!
Не искам тяло – приказна мечта!
Дори и тромава, оставам по-щастлива
от всяка друга хубава жена!

© Весела Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това е истинското щастие! Поздравления, Веси!
  • Браво, Веси! Споделям напълно идеята на творбата ти! Това е истинската красота! Другото е суета... Поздравявам те и те прегръщам!
Propuestas
: ??:??