3 ene 2013, 17:07

Под дъжда 

  Poesía » Otra
655 0 12

             Под  дъжда

 

 

Навън ме посрещна есенен дъжд,

чакал самотен под голите арки -

в летния ад го желах неведнъж,

и  ето... сега ръмеше над парка.

 

Одрипавели,  плачат есенни клони,

на моите мисли някак приличат,

дори в непукистките брони

аз си оставам уязвимо първичен.

 

По границата на лято и есен

сутрин се стели синя мъгла,

преминавам през нея унесен

в измислени битки и дребни дела.

 

Душата във всеки звук се оглежда,

живее тя по други, неземни закони,

аз отдавна на крачка я следвам

в ту тъжни, ту щастливи сезони.

 

По стъпките на отминало  време

скитаме с нея  често в нощта, 

но в ранната утрин приемам

за свой приятел единствен дъжда.

 

© Запрян Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??