20 nov 2006, 10:13

ПОДАРИ МИ... 

  Poesía
1356 0 22

ПОДАРИ МИ...

 

Подари ми очите си, да ме гледат със плам,

да са с мен, уморен щом заспя.

И в най-черната нощ, и във буря, да знам –

две звездици за мене блестят.

 

Подари ми ръцете си, тези крехки ръце,

да ме носят в небесни селения,

да извайват с любов мойто мъжко лице

и да бъдат за мен вдъхновение.

 

Подари ми косите си, тези черни вълни –

водопади от страстно безвремие.

Подари ми две алено-нежни страни –

сочни ябълки в райско преддверие.

 

Подари ми безгрижния смях на дете

и дъха на тропически нощи;

подари ми любов, за да мога чрез теб

да усетя, че жив съм все още.

 

20. 11. 2006 г.

Добрич

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??